top of page
  • elisavanleeuwen

Wraps met pompoen vulling.

Goh, alweer pompoen? Ik zag de kinderen denken want met een moestuin eet je vaak een periode best veel van hetzelfde. Maar het is juist de kunst of de uitdaging om met dezelfde groente toch een heel ander gerecht op tafel te zetten. En het is weer gelukt hoor! Ik denk zelfs dat je eters echt even moeten nadenken wat er nou precies in de vulling voor de wraps zit. De combinatie van pompoen, ketjap en vegetarisch gehakt is echt heerlijk. En het recept is ook nog eens super makkelijk. Eet jij dit vanavond?

Ingrediënten voor 2 personen:

1 ui

2 tenen knoflook

400 gr pompoen

200 gr vegetarisch rulgehakt

70 gr tomatenpuree

3 el ketjap manis

1 el paprikapoeder


Bereidingswijze:

1. Snij de ui fruit, pel de knoflook en snij ook deze fijn. Snij ook de pompoen zo klein mogelijk.

2. Fruit in een hapjespan de ui en de knoflook in 2 el olijfolie tot ze glazig zien. Voeg dan de paprikapoeder toe en de tomatenpuree en bak deze twee minuten mee.

3. Voeg dan de pompoen, de ketjap manis en 200 ml water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Let op, laat het geheel niet aanbranden, voeg dan wat water toe. Controleer of de pompoen gaar is geworden, indien dit niet het geval is, laat dan het geheel nog iets langer zachtjes koken.

4. Voeg het vegetarisch gehakt toe, laat dit 1 minuten mee bakken zodat het opwarmt.

5. Serveer de wraps met de vulling. Je kan ervoor kiezen de wraps op te warmen volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Eet smakelijk!


bottom of page