top of page
  • elisavanleeuwen

Worteltaart cheesecake.

Een gewone worteltaart heeft meestal een roomkaas laagje erbovenop maar ik vind dat altijd lastig want die roomkaas laag blijft niet lang goed, het is toch voor peuters erg kliederen zo'n roomkaas laagje en bovendien kan ik het dan minder makkelijk meenemen ergens heen. En daarom heb ik de roomkaas laag gewoon meegebakken en dat was toch zo bijzonder! Deze taart is bijzonder smeuïg, ruikt heerlijk en smaakt echt fantastisch. Ik kan hem dus alleen maar aanraden.

Ingrediënten:

110 gr ongezouten roomboter

100 gr donkerbruine basterdsuiker

150 gr witte basterdsuiker

3 eieren

2 el vanille extract

75 gr zelfrijzend bakmeel

50 gr patentbloem

1 tl kaneel

snufje zout

110 gr geraspte wortelen

220 gr roomkaas op kamertemperatuur


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een taartvorm (ik gebruikte een vierkante taartvorm van 15 bij 15 cm) met bakpapier. Tip: neem het bakpapier en maak hier een propje van en bekleed daarna de vorm hiermee, dan blijft hij stukker beter zitten!

2. Smelt de roomboter en meng dit met de donkerbruine basterdsuiker en de helft van de witte basterdsuiker. Roer dan 1 ei en 1 el vanille extract erdoor. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de patentbloem, de kaneel en het snufje zout toe en zorg dat dit een mooi egaal deeg word. Schep als laatste de geraspte wortel erdoor. Zet dit worteltaart beslag even apart.

3. Meng in een kom de roomkaas, 100 gr witte basterdsuiker, 2 eidooiers en 1 el vanille extract goed door elkaar.

4. Dan vul je de taartvorm, begin hierbij met het worteltaart beslag. Daarna een deel van het roomkaasmengsel en dan een aantal lepels worteltaart beslag gevolgd door een aantal lepels roomkaasmengsel. Zodoende komen ze toch om en om te zitten maar je moet ze niet door elkaar mengen.

5. Bak de taart af in de oven voor 45 minuten. Laat dan de taart helemaal afkoelen en het liefst nog een tijdje afkoelen in de koelkast. Ik snee mijn taart in 9 blokjes maar je kan hem natuurlijk ook helemaal alleen opeten!

bottom of page