top of page
  • elisavanleeuwen

Wortel-pastinaak soep

Vaak genoeg ben ik afgelopen zomer met groente uit de moestuin thuis gekomen en wist ik niet wat ik nu weer met die groente aan moest. Wat zoeken op internet hielp weinig want de meeste recepten gingen dan over soep of stamppot. En laat ik daar in de zomer nou net geen zin in hebben! Gek genoeg ben ik dit najaar toch anders gaan kijken naar soep en eten wij het steeds vaker. Met een salade, met hartige muffins of gewoon met een stokbroodje kan soep ook een prima maaltijd zijn. Misschien lag het trouwens wel aan de kinderen, soep en peuters staat meestal garant voor veel rommel, maar die fase zijn we nu voorbij!


Een tijdje terug haalde ik stukje bij beetje de moestuin leeg en dus ook het stukje waarop de winterpeen stond. Winterpeen gebruikte ik voorheen voor stoofschotels en dat was het dus wel zo'n beetje. Maar onlangs waagde ik me aan wortelsoep, en dat beviel zo enorm goed! En dus probeerde ik dit keer een variant, de wortel pastinaak soep. Wortel en pastinaak zijn allebei wortelgewassen en combineren echt heel goed. Deze soep is iets minder zoet dan de wortelsoep en wat dikker.


Ingrediënten voor 1,5 liter soep:

1 ui

2 tn knoflook

2 cm gember

250 gr pastinaak

300 gr winterwortel

1,5 groentebouillonblokjes

1 el Italiaanse kruiden


Bereidingswijze:

1. Snij de ui, de knoflook en de gember fijn. Schil de winterwortel en de pastinaak en snij beide in stukjes.

2. Fruit in een ruime pan de ui, knoflook en gember gedurende 2 minuten. Voeg dan de winterwortel en pastinaak toe en bak deze een paar minuten toe.

3. Voeg vervolgens 1 liter kokend water en de bouillonblokjes toe en laat dit op zacht vuur 20 minuten koken.

4. Pureer de soep helemaal fijn en serveer soep.

bottom of page