top of page
  • elisavanleeuwen

Witte kool stamppot.

Bijgewerkt op: 18 feb. 2021

Witte kool heb ik afgelopen jaar in de moestuin gehad, ik kende het eigenlijk niet uit de winkel. Wist ik veel dat van witte kool zuurkool word gemaakt! Beetje in de categorie 'melk komt uit de winkel'... En inderdaad best wel beschamend maar je bent nooit te jong om te leren toch? Maar die witte kool kende ik dus nog niet maar inmiddels heb ik er al een paar heerlijke dingen mee kunnen maken, zoals nasi, hartige taart en lasagne. En nu een prima stamppot gerecht. Ik vind stamppot altijd een makkelijke maaltijd, beetje kijken naar de kokende pan met aardappels en wegdromen. En stamppot kan je serveren zoals je wilt, met vlees, vis of vegetarisch. Voor ieder wat wils dus, eet smakelijk!

Ingrediënten voor 3 personen:

500 gr witte kool*

900 gr aardappelen

Bekertje melk op kamertemperatuur

1 el Hollandse aardappel kruiden van euroma


Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Doe ze in een pan met water en kook ze 20 minuten. 2. Warm de witte kool op door ze heel even aan de kook te brengen. 3. Als de aardappelen gaar zijn, giet deze dan af en pureer samen met de melk tot een stamppot. Meng de witte kool door de puree en maak op smaak met de Hollandse aardappel kruiden.


Wij eten altijd home made appelmoes bij de stamppot en tomatenchutney met komkommer (zie hier voor het recept), eet smakelijk!


*Ik gebruikte geweckte witte kool (zie hier hoe je dat doet). Mocht je nou geen geweckte witte kool hebben, dan kun je de witte kool kleinsnijden (wel eerst de harde kern verwijderen) en dan kook je de witte kool 6 minuten in kokend water.

bottom of page