top of page
  • elisavanleeuwen

Witte kool invriezen

Bijgewerkt op: 23 jan. 2021

En dan kom je op de moestuin en zie je dat 2 witte kolen aan het barsten zijn! Ze waren al een tijdje klaar, maar er was zoveel meer dat ook klaar was dus liet ik ze staan. Gelukkig was ik net op tijd en kon ik ze nog mee naar huis nemen maar ik had die week echt al genoeg groente en bij elkaar wogen de kolen 3 kilo! Dus er zat niks anders op dan snijden, wassen, blancheren, en invriezen. Hier leg ik je uit hoe ik in drie kwartier van 2 witte kolen naar vijf porties geblancheerde witte kool in de vriezer ging.

Werkwijze:

1. Laat de wasbak halfvol lopen met water. En zet een grote pan water op zodat het water aan de kook komt.

2. Snij de witte kool door de helft, verwijder de kern en snij de rest van de witte kool in hele dunnen reepjes. Doe de reepjes in het water.

3. Maak vervolgens porties, ik doe dat door de witte kool in het vergiet te laten uitlekken en vervolgens te wegen. In dit geval had ik vijf bakken nodig voor de vijf porties van 600 gram.

4. Als het water kookt, voeg ik 1 portie van 600 gram toe. Wacht tot het water weer kookt en laat het 2 minuten koken.

5. Schep dan met een grote spatel de witte kool uit het kokende water in een vergiet (met een bord eronder). En spoel deze witte kool af onder de kraan. Laat de witte kool even uitlekken en doe het vervolgens in een bewaarzakje.

6. Doe dan de volgende portie in de pan met kokend water en herhaal dit proces tot alle porties op zijn. Bij de laatste portie hoef je natuurlijk niet de witte kool uit het water te scheppen met een spatel maar kan je gewoon de pan legen boven het vergiet.bottom of page