top of page
  • elisavanleeuwen

Winter pootgoed en zaadjes voor komend seizoen!

Bijgewerkt op: 15 nov. 2020

Het duurt nog best een tijd maar toch ben ik al best vaak bezig met komend moestuin seizoen, wat ging er dit jaar niet goed, wat zou ik liever willen? En omdat ik zowel ui als knoflook pootgoed wilde bestellen om deze maand in de tuin te zetten, besloot ik ook alvast het een en ander voor komend seizoen te bestellen. Ik bedoelde om zaterdag ochtend bij moetuinweetjes en dinsdag had ik alles al binnen, keurig!

Komende maand ga ik dus al de uitjes in de grond zetten, voordat de winter begint zodat de planten voor de winter al een goed wortelgestel aanmaken en ze na de winter al een flinke voorspong hebben en dus heb ik (als alles goed gaat) al vrij snel ui uit eigen tuin! Dit is voor mij de eerste keer, maar op de site van moestuinweetjes kun je alles vinden over die winteruien. Hetzelfde geld voor knoflook, ook die gaat in september/oktober de grond in.

Van de overige zaadjes moeten de bonen, de aubergine, de venkel, de ananaskers en de lente-ui nog even wachten tot komend voorjaar. Toch ga ik de spitskool, paksoy en koolrabi vast uitproberen. In een zakje zitten veel zaadjes dus een paar zaaien om te kijken of ze het doen tijdens de herfst en winter in de koude kas, kan ik altijd proberen!

Ik kan niet wachten tot komend seizoen, kijken of al mijn plannen uitkomen en wie weet waar ik straks weer mee aan kom zetten uit de moestuin!


bottom of page