top of page
  • elisavanleeuwen

Vegetarische pasta saus met paprika, pompoen en linzen.

"Weer van die linzen?". Mijn echtgenoot is niet altijd even enthousiast van mijn vegetarische tour, niet zozeer omdat hij vlees mist (en bovendien eten we nog best vaak vis) maar omdat hij niet zo gek is om linzen en bonen. Maar eenmaal aan tafel nam hij zijn woorden snel weer in want deze pasta saus is echt heerlijk. De energie die het kost om alles netjes klein te snijden, proef je terug. Het pittige door de kruidenmix (echt een aanrader, zonder zout) en het zoete van de pompoen en tomaat. Eet smakelijk!


Ingrediënten voor 4 personen:

1 grote ui

2 tenen knoflook

1 rode (punt)paprika

70 gr tomatenpuree

500 gr pompoen

125 gr gedroogde linzen

2 el Mexican blend voor gehakt van Verstegen

125 ml rode wijn

500 gr tomaat

400 gr spaghetti


Bereidingswijze:

1 Snipper de ui en snij de tenen knoflook fijn. Snij de rode paprika en de pompoen in kleine stukjes.

2. Verwarm 2 el olijfolie in een hapjespan of stoofpan en bak hierin de ui en de knoflook samen met de Mexivan blend kruiden tot de ui glazig ziet.

3. Voeg vervolgens de rode paprika en de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.

4. Voeg dan de pompoen, de linzen, de rode wijn, 100 ml water en de tomaten stukjes toe en laat dit geheel 2 uur op zacht vuur met de deksel op de pan rustig pruttelen. Roer wel regelmatig en wanneer het geheel te droog word, voeg dan een beetje vocht toe.

5. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak en serveer de spaghetti met de pastasaus. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.


* Heb je nog kruiden over, onderaan kun je klikken op de tag, dan krijg je alle recepten op de site te zien met deze kruiden.

bottom of page