top of page
  • elisavanleeuwen

Tomatensoep met twee soorten bonen, mais en paprika.

Tomatensoep is groot favoriet hier van de kinderen, maar zelf wil ik nog wel eens iets anders proberen. Zo probeerde ik deze variant waarbij ik naast tomaten paprika, mais, kidneybonen en black eye beans gebruikte om een goed gevulde tomatensoep te maken. Met een stokbrood erbij, kan deze soep prima als avondmaaltijd. Maar bij een mexicaanse buffet zou hij ook prima passen.

Voor deze soep gebruikte ik de Berbere Specerijenmengeling, welke ik ook gebruikte in een lasagne met witte kool en linzen. Deze mengeling komt uit Ethiopië en geeft een pittige smaak aan de soep.

Ingrediënten voor 1,5 liter soep:

1 grote ui

2 tenen knoflook

1 gele paprika

70 gr tomatenpuree

1 tl Berbere Specerijenmengeling (Verstegen)

1 tl gerookte paprikapoeder

500 gr tomaten

140 gr mais

125 gr kidneybonen

265 gr Black Eyed bonen

500 ml water

1/2 bouillonblokje


Bereidingswijze:

1. Snij de ui en de knoflook fijn. Snij de paprika en de tomaten in stukjes.

2. Fruit in een ruime pan de ui en de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg dan de paprika toe en bak deze een paar minuten toe.

3. Voeg vervolgens de tomatenpuree, de berbere kruiden en de gerookte paprikapoeder toe en bak dit ook een paar minuten mee.

4. Voeg vervolgens de tomatenstukjes, de mais, de kidneybonen, de black eye beans, 500 ml kokend water, het halve bouillonblokje toe en laat dit op zacht vuur 20 minuten koken.

4. Pureer de soep helemaal fijn en serveer soep.


NB: ik had zelf een deel van de paprika, de mais en de verschillende bonen niet meegekookt met de soep en deze later aan tafel erbij geserveerd voor in de soep.

bottom of page