top of page
  • elisavanleeuwen

Stoofschotel met courgette chutney.

Op dit moment begint het nieuwe moestuinseizoen, het voorzaaien is in volle gang en ik ben al flink bezig de grond voor te bereiden. Daar waar ik nu probeer het seizoen meer te verspreiden, de grond nog langer te benutten en de hoeveelheid groente in goede banen te leiden, deed ik vorig jaar maar wat. Overigens ging dit ook prima maar er was wel heel veel eten over en omdat ik niet altijd wist wat ik daarmee moest, ging ik op een zeker moment maar chutneys maken, zo ook courgette-tomatenchutney, zie hier voor het recept. En nu de voorraad in de vriezer slinkt en de geweckte potten ook snel op gaan, kwam ik achteraan de voorraadkast, de potten chutneys tegen. Ik maakte hiermee al een minestrone soep en vandaag deel ik het recept om een stoofschotel te maken met deze heerlijke chutney.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui

2 tenen knoflook

1 prei

2 kipfilets

2 tl shoarma kruiden

70 gr tomatenpuree

700 gr courgette tomaten chutney

1/2 kippenbouillonblokje

240 gr couscous


Bereidingswijze:

1. Snipper de ui en snij de knoflooktenen fijn. Was de prei en snij deze ook in dunne ringetjes. Snij de kipfilets in kleine stukjes.

2. Bak de ui, de knoflook en de prei in een koekenpan in 2 el olijfolie tot deze glazig zien. Voeg dan de stukjes kip toe en ook de shoarma kruiden.

3. Als de kip aangebakken is, voeg dan de tomatenpuree toe en bak die 1 minuut mee.

4. Voeg tot slot 250 ml water en de chutney toe en laat het geheel met de deksel op de pan 15 minuten rustig stoven.

5. Bereid ondertussen de couscous. Hiervoor doe je de couscous in een grote schaal. Dan breng je 360 ml water aan de kook in een steelpan en daarin los je het kippenbouillonblokje op. Vervolgens schenk je deze bouillon over de couscous, dek de couscous af en 5 minuten later is de couscous klaar.

6. Serveer de stoof met de couscous, eet smakelijk!

bottom of page