top of page
  • elisavanleeuwen

Spinaziestamppot met brie, tomaat en hazelnoten.

Bijgewerkt op: 23 jan. 2021


Spinazie kan ook in de herfst gekweekt worden, ik deed een goede poging in september maar helaas is dat niet gelukt. Wat er precies niet lukte, weet ik niet, want het zag er zo veel belovend uit maar dus kocht ik een zak spinazie in de winkel om er deze lekkere stamppot van te maken met brie, tomaten en hazelnoten. Overigens kan je ook cashewnoten nemen in plaats van hazelnoten, net wat je nog in huis hebt.


Ingrediënten voor 4 personen:

1 kilo kruimige aardappelen

600 gr spinazie

250 gr cherrytomaatjes

2 teentjes knoflook

200 gr brie

200 ml crème fraîche

100 gr hazelnoten


Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Doe ze in een pan met water en kook ze 20 minuten. 2. Snij de brie in kleine stukjes en de tomaatjes in kwarten. Hak de hazelnoten grof fijn.

3. Wanneer de aardappelen 10 minuten koken, kan je beginnen met de spinazie. Pel daarvoor de knoflook en pers ze. Bak de knoflook in 2 el olijfolie en voeg vervolgens de spinazie toe. De spinazie zal behoorlijk slinken, mocht je pan te klein zijn, dan kan je eerst een deel roerbakken en telkens een beetje toevoegen tot alle spinazie in de pan zit.

4. Als de aardappelen gaar zijn, giet deze dan af en pureer samen met de crème fraîche tot puree. Roer de spinazie en de brie door de puree. Laat de stamppot 5 minuten rusten zodat de brie kan smelten door de warmte van de stamppot.

5. Serveer de stamppot met de tomaatjes en de grofgehakte hazelnoten.


bottom of page