top of page
  • elisavanleeuwen

Snijbonenstamppot met tandoori-pangasius.

Ik hou ervan om alles zelf te maken in de keuken, van appelmoes tot currypasta. En zo ook om vis zelf te marineren. Natuurlijk kan je dit tegenwoordig allemaal in de winkel kant en klaar kopen maar als ik het zelf bereid in mijn keuken, dan weet ik exact wat er in mijn maaltijd zit. Dat is soms heel veel werk maar voor het recept van vandaag, is dat niet zo. Want yoghurt mengen met wat kruiden en de vis daarin een paar uur (of nacht) laten marineren, dat kost nauwelijks tijd!


De snijbonenstamppot is ook niet veel werk, al moet je even de snijbonen snijden. Wist je dat dit stukken makkelijker gaat met een kartelmesje?


Ingrediënten voor 4 personen:

900 gr geschilde kruimige aardappelen

650 gr snijbonen

2 el mosterd

bekertje melk op kamertemperatuur

125 ml yoghurt

1 tl chilipoeder

1 tl paprikapoeder

1 tl gemalen komijn

1/2 tl gemalen koriander

1/2 tl kurkuma

1 tl garam masala

1 grote teen knoflook (geperst)

1 tl tomatenpuree

sap van een halve limoen

4 pangasiusfilets


Bereidingswijze:

1. Meng de yoghurt met de chilipoeder, paprikapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, kurkuma, garam masala, knoflook, tomatenpuree en de limoensap. Laat de pangasiusfilets hierin minimaal 4 uur marineren.

2. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Doe ze in een pan met water en kook ze 20 minuten. 3. Kook de snijbonen 10 minuten in een andere pan.

4. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de pangasiusfilets aan beide kanten 2-3 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

5. Als de aardappelen en de snijbonen gaar zijn, giet deze dan beide af. Pureer de aardappelen met de mosterd en de melk (voeg zoveel melk toe tot je de gewenste dikte van je puree hebt) tot een puree. Roer de snijbonen door de puree.

6. Breng de stamppot eventueel op smaak met zout en peper en serveer de stamppot samen met de pangasiusfilets.

bottom of page