top of page
  • elisavanleeuwen

Snijbietstamppot met chipolataworstjes.

Snijbiet is een kleurrijke groente in de moestuin, je kunt de groene variant zaaien, maar ook een mix van diverse kleurtjes. Die laatste heb ik en het leuke van deze stamppot is dat je die kleurtjes ook terug ziet. Bak ze trouwens niet te lang, in risotto verdwijnen de kleurtjes en dat is echt zonde. Daarnaast is een bite aan je eten ook wel zo fijn.

Toen ik zelf deze maaltijd maakte, bleek er een klein slakje te zijn meegereisd vanuit de moestuin. Dit zul je toch nooit in de winkel aantreffen en dat maakt het eten uit de moestuin zo fijn, je weet waar het vandaan komt en dat het zo vers is. De slak heb ik uiteraard snel weer in de achtertuin vrijgelaten.

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gr kruimige aardappelen

400 gr snijbiet

1 ui

4 chipolata worstjes

100 gr zongedroogde tomaatjes

200 ml melk


Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Doe ze in een pan met water en kook ze 20 minuten.

2. Bak in een koekenpan de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. 3. Snij de zongedroogde tomaatjes grof en snipper de ui. Snij de snijbiet in reepjes, zowel de bladeren als de stengels.

4. Wanneer de aardappelen 10 minuten koken, kan je de snijbiet roerbakken. Bak daarvoor de ui in 2 el olijfolie tot deze glazig is en voeg vervolgens de snijbiet toe. De snijbiet zal behoorlijk slinken, mocht je pan te klein zijn, dan kan je eerst een deel roerbakken en telkens een beetje toevoegen tot alle snijbiet in de pan zit.

5. Als de aardappelen gaar zijn, giet deze dan af en pureer samen met de melk tot puree. Roer de zongedroogde tomaatjes en de geroerbakte snijbiet door de puree.


Uiteraard is deze stamppot erg lekker met home-made appelmoes!

bottom of page