top of page
  • elisavanleeuwen

Snijbiet risotto.

Bijgewerkt op: 16 nov. 2020


Snijbiet is een groente waar ik vrolijk van word, die kleurrijke stengels in verschillende kleuren dat ziet er zo leuk uit. Tot ik afgelopen maart met de moestuin begon, had ik er nog nooit van gehoord dus toen de bladeren groter en groter werden, ben ik toch maar eens gaan zoeken op internet over wat ik kon maken met snijbiet. Helaas was er weinig te vinden en dus heb ik vorige maand nieuwe snijbiet gezaaid zodat ik deze winter genoeg kan uitproberen (moeten die nieuwe plantjes het wel doen). Maar voor nu alvast het eerste recept met snijbiet, namelijk een heerlijke risotto gerecht. Ik hou van risotto, het bereiden is een feestje waar ik altijd zo rustig van word, schepje voor schepje de bouillon toevoegen, beetje roeren en alvast een glaasje wijn drinken. Proost!

Ingrediënten voor drie personen:

1 ui, gesnipperd

1 teen knoflook, geperst

250 gram champignons, in plakjes gesneden

350 gram snijbiet, in reepjes gesneden, hou de stengels apart van de bladeren

2 el olijfolie

15 gram ansjovis filets, klein gesneden

200 gr risotto rijst

1 groentebouillonblokje opgelost in 750 ml warm water


Bereidingswijze:

1. Snipper de ui, pers de knoflook en snij de champignons in plakjes. Snij ook de snijbiet in reepjes, waarbij je de stengels en de bladeren apart van elkaar houdt.

2. Fruit de ui, de knoflook en de champignons in 2 el olijfolie tot deze glazig zijn. Snij ondertussen de ansjovis heel klein en voeg die daarna ook toe en bak die 1 minuut mee.

3. Voeg vervolgens de risotto rijst erbij en bak die al roerend ook 1 minuut mee tot alle rijstkorrels rondom bedekt zijn met een beetje olie. Voeg dan de in reepjes gesneden stengels van de snijbiet toe.

4. Voeg vervolgens schepje voor schepje de bouillon toe, wacht telkens tot de rijst de bouillon heeft opgenomen voordat je een nieuwe schep toevoegt.

5. Voeg de in reepjes gesneden bladeren van de snijbiet toe als je ongeveer driekwart van de bouillon hebt toegevoegd. Dit lijkt een enorme hoeveelheid bladeren maar het slinkt enorm.


Je kan eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas toevoegen als je de risotto nog smeuïger wilt.

bottom of page