top of page
  • elisavanleeuwen

Salade met pasta, mango en geitenkaas.

In Rotterdam zit een winkel waar je als kookliefhebber echt eens heen moet, Foodelicious. Een hele fijne ruime winkel met een groot assortiment. Kun je nou net als ik niet kiezen, bestel dan de Foodelicious box, je ontvang dan iedere twee maanden een foodbox gevuld met lekkere delicatessen. Dit was ook waardoor ik de Foodelicious mango azijn ontdekte en sindsdien ben ik verslaafd! Mijn eigen fles is bijna op, wie weet kan ik sinterklaas lief aankijken voor een nieuwe fles? Een van de salades die ik met deze azijn geregeld maak is deze pasta salade met mango en geitenkaas, in de zomer kan ik deze maken met sla en tomaatjes uit mijn eigen moestuin. Maar zoals nu in herfst koop ik deze in de winkel, want deze salade kan ook prima in het najaar.

Ingrediënten voor 4 personen:

150 gr gemengde sla melange

200 gr cherry tomaatjes

1 bosui

1 mango

100 gr naturel geitenkaas

150 gr pasta (voor de kleur is tricolori leuk maar elke pasta kan)

50 gr pijnboonpitjes

3 el mango azijn

3 el extra vierge olijfolie


Bereidingswijze:

1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de pasta afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3. Meng de azijn en de olijfolie in een grote schaal. Scheur de sla in grove stukken en meng deze door de dressing.

4. Snij de cherry tomaatjes in kwarten, snij de mango in kleine stukjes en snij de bosui in kleine ringetjes. Meng deze samen met de afgekoelde pasta door de sla.

5. Breek de geitenkaas in stukjes en verdeel ze samen met de pijnboonpitjes over de salade.

bottom of page