top of page
  • elisavanleeuwen

Salade met geitenkaas en rode bietjes.

Rode bietjes vind ik zo lekker, en ik was dan ook heel blij met de grote opbrengst afgelopen zomer. Ik heb de bietjes geweckt waardoor ik altijd zo'n potje open kan maken en de bietjes kan gebruiken. Of ze ook nog lekker zijn na invriezen, weet ik niet, dat ga ik zeker volgend seizoen proberen. Ik zal het dan laten weten, en ook zal ik dan laten weten hoe ik de rode bietjes weck.


Rode bietjes heb ik al vaker gebruikt in salades, maar ook in combinatie met falafel zijn ze erg lekker en je kan er zelfs heerlijke chocolade cupcakes mee maken! In het recept hieronder combineer ik de rode bietjes met geitenkaas, appel en zilveruitjes.

Ingrediënten voor 2 personen (maaltijdsalade):

75 gr gemengde sla melange

75 gr rode bietjes

75 gr naturel geitenkaas

handje kleine tomaatjes

1 appel

halve oranje paprika

2 el zilveruitjes

2 el balsamico azijn

2 el extra vierge olijfolie


Bereidingswijze:

1. Leg de sla op een groot bord of in een grote schaal.

2. Snij de bietjes, de geitenkaas, de tomaatjes, de appel en de paprika in stukjes en verdeel deze samen met de zilveruitjes over de sla.

3. Meng in een apart kommetje de azijn en de olijfolie tot ze goed gemengd zijn, en verdeel de dressing over de salade.

bottom of page