top of page
  • elisavanleeuwen

Rode bietjes stamppot met appel.

Ik hou enorm van rode bietjes maar de mensen waarmee ik onder 1 dak woon, zijn er geen fan van. Echter de rode bietjes die ik vorig jaar geoogst en geweckt heb, weggooien, dat wil en kan ik echt niet. En dus voor mij de grote taak om telkens een recept te bedenken om de bietjes in te verwerken, in de hoop dat er één in de smaak valt bij iedereen. Gek genoeg vallen ze bij mij allemaal in de smaak, hihi. Zo ook deze stamppot! Nu maak ik vaker stamppot, maar die zijn nooit zo zoet als deze. Wil je de stamppot iets minder zoet, doe er dan minder appel doorheen. Overigens zijn de bietjes van vorig moestuin seizoen inmiddels op tot genoegen van mijn gezin maar ik heb ze nog niet gezegd dat ik al nieuwe zaadjes voor bieten heb besteld, hihi!

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gr gekookte rode bietjes

650 gr geschilde kruimige aardappelen

bekertje melk op kamertemperatuur

2 kleine appels

vegetarische balletjes


Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Doe ze in een pan met water en kook ze 20 minuten.

2. Bereid de vegetarische balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Schil de appels en snij ze heel fijn. 4. Snij de rode bietjes zeer fijn en verwarm ze in hun eigen vocht door ze heel even aan de kook te brengen. 5. Als de aardappelen gaar zijn, giet deze dan af en pureer samen met de melk tot een stamppot. Meng de rode bietjes en de appelstukjes door de puree. Laat de stamppot 5 minuten staan zodat de smaken goed kunnen mengen. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en serveer met de vegetarische balletjes.


Wij eten altijd home made appelmoes bij de stamppot en tomatenchutney met komkommer (zie hier voor het recept), eet smakelijk!

bottom of page