top of page
  • elisavanleeuwen

Pompoenstamppot met knolselderij en appel.

Nog heel even en dan begint de lente officieel. En wat ben ik toe aan de lente, lekker naar buiten, beginnen met de plantjes en zaadjes, de moestuin vullen en uiteindelijk ook de vriezer aanvullen. Maar zover is het nu nog niet en de winter heeft ook voordelen, de sneeuw, het schaatsen, en natuurlijk eindeloos stamppot eten. En wist je dat je met stamppot eindeloos kan variëren? Hopelijk heb ik je al geïnspireerd met een van de vele stamppot recepten op de site! Vandaag weer een hele fijne variant, dit keer met pompoen, knolselderij en appel. Lekker zoet dus! Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

850 gr aardappels

400 gr knolselderij

500 gr pompoenblokjes

2 appels

vegetarische balletjes (of liever gehaktballetjes als daar je voorkeur ligt)


Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en de knolselderij. Snij de aardappels iets kleiner dan de pompoen en de knolselderij iets kleiner dan de aardappelen.

2. Doe de aardappel, de pompoen en de knolselderij in een grote pan en vul aan met pan zodat de groente net niet onder water staat. Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten rustig koken.

3. Bereid de vegetarische balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Schil ondertussen de appels en snij deze in hele fijne blokjes.

5. Als de aardappelen, knolselderij en de pompoen gaar zijn, giet deze dan af en pureer tot een puree. Roer de appels door de puree. Laat de stamppot 5 minuten rusten zodat de appels warm kunnen worden.

6. Maak de stamppot op smaak met peper en zout en serveer de stamppot samen met de balletjes.


NB: mocht je stamppot erg droog zijn, gebruik dan een klein scheutje (plantaardige) melk of een klein beetje boter.

bottom of page