top of page
  • elisavanleeuwen

Pompoenstamppot met fetakaas, andijvie en paddenstoelen.

Ik heb weer een nieuwe stamppot variant! Dat wij geregeld stamppot eten, dat heb je al kunnen zien aan de vele verschillende stamppot recepten op de site. Ik varieer daar wel vaak in, zo aten wij al eens spinaziestamppot met brie, snijbietstamppot en spruitjesstamppot. Als vleesvervanger gebruikte ik feta kaas en bakte ik een bakje kastanjechampignons in balsamico azijn, eet smakelijk!


Ingrediënten voor 4 personen:

650 gr kruimige aardappelen

400 gr andijvie

700 gr pompoen

200 gr feta kaas

250 gr kastanje champignons

1 sjalotje

2 tenen knoflook

2 el balsamico azijn


Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en de pompoen en snij ze in grove stukken. Doe ze in een pan met water en kook ze 20 minuten. 2. Snij de feta kaas in stukjes en de champignons in plakjes. Snipper het sjalotje en snij de knoflook zeer fijn.

3. Fruit het sjalotje en de knoflook in 2 el olijfolie in een hapjespan. Zodra deze glazig zijn, voeg je de champignons toe en de balsamico azijn. Doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuten rustig garen.

4. Als de aardappelen en de pompoen gaar zijn, giet deze dan af en pureer tot een puree. Roer de andijvie en de feta kaas door de puree. Laat de stamppot 5 minuten rusten zodat de feta kaas kan smelten en de andijvie kan slinken door de warmte van de stamppot.

5. Breng de stamppot eventueel op smaak met zout en peper en serveer de stamppot.


NB: mocht je stamppot erg droog zijn, gebruik dan een klein scheutje (plantaardige) melk of een klein beetje boter.

bottom of page