top of page
  • elisavanleeuwen

Pompoencakejes met sinaasappel.

Afgelopen zomer en najaar had ik een enorme pompoen opbrengst. Het meeste deel ik uit aan buren, vrienden en bekenden. Maar toch hebben we ook zelf veel te veel pompoen. En om niet te eentonig te gaan eten 's avonds, gebruik ik ook wel eens pompoen in zoete baksels. Zo maakte ik al eens eerder een brownie cheesecake met pompoen, een pompoen cheesecake en pompoencupcakes met appel. Niet om groente te verstoppen maar gewoon omdat het heel lekker is. In dit recept maak ik met pompoen cakejes. Ik deed er ook de sap van een halve sinaasappel in, wat een heel verrassende smaak geeft aan deze cakejes. Ik maakte er kleine cakejes van in de vorm van een trein, deze hebben het formaat van een gewone cupcake.

Ingrediënten:

500 gr pompoenpuree

1 perssinaasappel

100 gr margarine

2 tl kaneel

100 gr suiker

2 eieren

100 ml creme fraiche

300 gr bloem

6 gr bakpoeder


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Mix de boter, kaneel, 250 gr pompoenpuree en de suiker door elkaar.

3. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en meng tot slot ook de creme fraiche door het beslag.

4. Mix vervolgens de bloem en de bakpoeder door het beslag.

5. Tot slot meng je de sap van een halve sinaasappel door het beslag en de overige 250 gr pompoenpuree.

6. Vul de cupcakevorm met het beslag. Ik neem altijd een siliconen cupcakevorm waardoor insmeren of cupcakepapiertjes overbodig zijn, heb je geen siliconen cupcakevorm dan moet je wel de vorm insmeren of cupcakepapiertjes gebruiken.

7. Bak de cupcakes in 30 minuten goudbruin en gaar. Dit laatste kun je controleren door met een satéprikker in de cupcakes te prikken, komt de prikker er schoon uit, dan zijn de cakejes klaar. Laat de cupcakes vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.


bottom of page