top of page
  • elisavanleeuwen

Pompoen cheesecake

Bijgewerkt op: 26 nov. 2020

Mijn gezin is gek op cheesecake en met een mega pompoen uit de moestuin van 19 kilo, besloot ik dus een pompoen cheesecake te maken. Nu ben ik niet gek op cheesecake maar deze was lekker, de speculaaskruiden plus het romige was echt erg lekker! Een aanrader dus voor de herfst.


Ingrediënten:

200 gr tarwebiscuits

120 gr boter

800 gr pompoenpuree*

400 ml gecondenseerde melk

100 gr suiker

3 eieren

1 el speculaaskruiden

slagroom (zelf kloppen of gewoon een spuitbus)


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Neem een 24 cm springvorm en bekleed deze met bakpapier. Wanneer je bakpapier een klein beetje nat maakt, is deze makkelijker in de vorm te krijgen.

2. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng de boter en de biscuitkruimels door elkaar heen. Dit mengsel druk je vervolgens op de bodem van de springvorm, eventueel met behulp van een drinkglas om een egale, platgedrukte koeklaag te krijgen. Bewaar de springvorm in de koelkast als je de pompoenlaag maakt.

3. Meng dan de pompoenpuree, de gecondenseerde melk, de suiker, de eieren en de speculaaskruiden door elkaar en giet deze vulling over de koeklaag in de springvorm.

4. Bak de taart 10 minuten op 220 graden en verlaag daarna de temperatuur tot 180 graden en bak dan de taart nog 45 minuten.

5. Laat dan de cheesecake eerst tot kamertemperatuur komen op het aanrecht en zet hem dan minstens 4 uur in de koelkast.

6. Serveer de cheesecake met slagroom.


* pompoenpuree maak je bijvoorbeeld door pompoen op een bakplaat af te bakken of in een stoomapparaat gaar te stomen en vervolgens te pureren.


bottom of page