top of page
  • elisavanleeuwen

Pizza met ham, salami, paprika en champignons.

Onlangs deelde ik het recept voor pizza met ham, salami, artisjok en champignons. Mijn zoon vindt die pizza heerlijk maar mijn meidjes niet vanwege de artisjok en de ansjovis. Ik maak daarom ook vaak twee soorten pizza, de variant die de meiden wel graag eten is met zoete puntpaprika. Dat vind ik het mooie aan pizza eten, voor elk wat wils!

Ingrediënten voor 2 personen:

Pizzadeeg:

300 gram bloem

6 gr zout

10 gr gist

150 ml melk

40 gr boter

2 el Italiaanse kruiden

Pizzasaus:

140 gr tomatenpuree

2 tenen knoflook

2 el Italiaanse kruiden

100 ml water

Pizzabeleg:

7 plakjes salami

150 gr hamblokjes

2 oranje puntpaprika's

200 gr champignons

160 gr zwarte olijven

1 bol mozzarella

150 gr geraspte kaas


Bereidingswijze:

1. Maak de pizza bodem, ik gebruik hiervoor het deeg menu van onze broodbakmachine maar dit kan natuurlijk ook met de hand door de bloem, zout, gist, melk, boter en Italiaanse kruiden te mengen en vervolgens te laten rijzen.

2. Wanneer het deeg klaar is, rol je het uit met een deegroller en bekleed de bakplaat.

3. Maak de pizzasaus door de knoflook tenen uit te persen en te mengen met de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en het water. Bestrijk het deeg vervolgens met de pizzasaus.

4. Snij de plakjes salami in vieren, de puntpaprika's in reepjes, de champignons in plakjes en de mozzarella in kleine stukjes.

5. Verdeel vervolgens de salami, de hamblokjes, de paprika, de champignons en de zwarte olijven over de pizza. Eindig met de mozzarella en de geraspte kaas.

6. Bak de pizza gaar in de oven op ongeveer 220 graden gedurende 25 minuten.


bottom of page