top of page
  • elisavanleeuwen

Pizza met ham, salami, artisjok en champignons.

Ik hou enorm van pizza maar dan wel een zelfgemaakte. Een krokante bodem met Italiaanse kruiden erdoorheen, niet te veel vulling maar wel genoeg. En ik maak pizza altijd vierkant, gewoon omdat het kan en ik dan de hele bakplaat kan benutten. En wist je dat dit ook heel handig is voor een feestje met een Italiaans buffet met bijvoorbeeld tomatensoep, een pastasalade, lasagne, tiramisu?

Ingrediënten voor 2 personen:

Pizzadeeg:

300 gram bloem

6 gr zout

10 gr gist

150 ml melk

40 gr boter

2 el Italiaanse kruiden

Pizzasaus:

140 gr tomatenpuree

2 tenen knoflook

2 el Italiaanse kruiden

100 ml water

Pizzabeleg:

50 gr ansjovis

7 plakjes salami

150 gr hamblokjes

240 gr artisjok

200 gr champignons

160 gr zwarte olijven

1 bol mozzarella

150 gr geraspte kaas


Bereidingswijze:

1. Maak de pizza bodem, ik gebruik hiervoor het deeg menu van onze broodbakmachine maar dit kan natuurlijk ook met de hand door de bloem, zout, gist, melk, boter en italiaanse kruiden te mengen en vervolgens te laten rijzen.

2. Wanneer het deeg klaar is, rol je het uit met een deegroller en bekleed de bakplaat.

3. Maak de pizzasaus door de knoflook tenen uit te persen en te mengen met de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en het water. Bestrijk het deeg vervolgens met de pizzasaus.

4. Snij de ansjovis in kleine stukjes, de plakjes salami in vieren, de artisjokken in vieren, de champignons in plakjes en de mozzarella in kleine stukjes.

5. Verdeel vervolgens de ansjovis, de salami, de hamblokjes, de artisjok, de champignons en de zwarte olijven over de pizza. Eindig met de mozzarella en de geraspte kaas.

5. Bak de pizza gaar in de oven op ongeveer 220 graden gedurende 25 minuten.


bottom of page