top of page
  • elisavanleeuwen

Pittig gevulde wraps met kip, puntpaprika, witte kool, wortel, doperwten en tomaat.

Deze wraps zijn bijzonder goed gevuld met heel veel verschillende groentes. Want met een moestuin heb je vaak of heel veel van hetzelfde maar ook vaak heel veel kleine hoeveelheden van verschillende groentes. In deze wraps combineerde ik allerlei restjes groente met kipfilet en tikki masala currypasta. Deze currypasta (zie hier hoe je hem maakt) maak ik meestal in een grotere hoeveelheid en vries hem dan in porties in. Dat je er veel meer mee kan maken, zie je wel aan de verschillende recepten die ik er in korte tijd mee maakte.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui

2 tenen knoflook

1 el tikki masala currypasta

50 gr kokossanten

1 kipfilet

1 zoete puntpaprika

150 gr witte kool

200 gr wortel

150 gr doperwten

3 tomaten

1 limoen


Bereidingswijze:

1. Snij de ui en de knoflooktenen fijn. Snij ook de kipfilet in kleine blokjes, net als de puntpaprika, de wortel en de tomaat. Snij ook de witte kool in dunne reepjes.

2. Verhit 2 el olijfolie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook aan tot deze glazig zien.

3. Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee.

4. Voeg dan de kipfilet, de wortel en de kokossanten toe, zet het vuur zacht en laat het geheel rustig pruttelen met de deksel op de pan tot de kipfilet gaar is.

5. Voeg dan de witte kool, puntpaprika en doperwten toe en laat 5 minuten mee koken.

6. Voeg als laatste de tomatenstukjes en het sap van de limoen toe en laat het geheel nog tien minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Let op dat het geheel niet aanbakt, voeg in dat geval een aantal eetlepels water toe.

7. Serveer de wraps met de vulling. Je kan ervoor kiezen de wraps op te warmen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

bottom of page