top of page
  • elisavanleeuwen

Pastinaak prei soep met appel.

Pastinaak heb ik vorig jaar geprobeerd te halen uit de moestuin maar helaas, ik heb het meerdere keren gezaaid en telkens kwam het niet op. Er zit dus maar 1 ding op: nog veel meer YouTube filmpjes bekijken over hoe pastinaak te zaaien. Ik moet namelijk nog zoveel leren op de moestuin, maar gelukkig ben je nooit te oud om te leren. Zo leerde ik van een vriendin dat pastinaak en prei heel goed combineren. En dat is maar goed ook want waar de pastinaak niet lukte, lukte de prei iets te goed en dus ben ik nog vaak aan het bedenken wat ik allemaal van die heerlijke prei ga maken. Vandaag deel ik het recept voor pastinaak prei soep, ik doe daar altijd een aardappel in om de soep wat dikker te maken en een appel om de soep wat zoeter te maken. Hierdoor past de soep ook heel prima bij het voorjaar.


Ingrediënten:

1 ui

2 tenen knoflook

2 cm gember

500 gr pastinaak

2 preien

2 aardappels

2 appels

2 groentebouillonblokjes

1,5 liter water


Bereidingswijze:

1. Snij de ui, de knoflook en de gember fijn. Schil de pastinaak, de appels en de aardappels en snij deze in stukjes. Was de prei en snij deze in ringetjes.

2. Fruit in een ruime pan de ui, knoflook, gember en prei gedurende 2 minuten. Voeg dan de aardappel en pastinaak toe en bak deze een paar minuten toe.

3. Voeg vervolgens de appelstukjes, 1,5 liter kokend water en de bouillonblokjes toe en laat dit op zacht vuur 20 minuten koken.

4. Pureer de soep helemaal fijn, breng de soep op smaak met peper en zout en serveer de soep.

bottom of page