top of page
  • elisavanleeuwen

Pasta pesto met palmkool.

Bijgewerkt op: 16 nov. 2020

Afgelopen voorjaar ben ik begonnen als moestuinierder, en al vrij snel kwamen verschillende medemoestuinierders mij van goede raad voorzien of van kleine stekjes. Dus dankzij Hans kwam ik erachter dat palmkool bestond, ik had er werkelijk nog nooit van gehoord. Google hielp me verder en vertelde me dat deze groente uit het Middellandse Zeegebied komt. Nu ziet hij er ook echt een beetje uit als een palmboom! Ik heb de plant een tijd laten staan, ik wist niet wat ik ermee moest en maar van de week toch eens geprobeerd en het is erg lekker! Ongelofelijk hoeveel meer soorten groente er bestaan dan het standaard winkel assortiment. Dus, zet hem in de moestuin of ga naar de betere groentezaak en probeer het een keer. Aangezien de plant gewoon verder groeit, hoop ik dit najaar vaker recepten met palmkool te posten.


Ingrediënten voor vier personen:

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

500 gr palmkool, de nerven verwijderd en in kleine reepjes gesneden

200 gr snoeptomaatjes, in vieren gesneden

190 gr groene pesto

300 gr pasta


Bereidingswijze:

1. Doe in een hapjespan met deksel een beetje olie en bak hierin de knoflook en de ui.

2. Als de uit zacht is geworden, voeg dan de palmkool toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes stomen. En kook tegelijkertijd de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.

4. Doe de tomaatjes en de pesto bij de palmkool en laat ze even opwarmen. Giet de pasta af en meng die door de palmkool.


Eet smakelijk!bottom of page