top of page
  • elisavanleeuwen

Pasta met romige knolselderij saus

Ik hoor het me nog zeggen "wat moet ik nou met zoveel knolselderij plantjes?". Zoals je misschien al wel vaker hebt kunnen lezen, deed ik maar wat in mijn eerste moestuin jaar. Zo ook de knolselderij zaadjes want ik schoot natuurlijk weer uit en natuurlijk kwam alles weer op. Maar omdat ik al voorzag dat ik geen behoefte had een zoveel knolselderijen, plantte ik maar een deel in de moestuin. Helaas veel te dicht op elkaar en ook nog eens naast bloemen die veel groter werden dan ik dacht waardoor mijn knolselderijen echt hele schattige formaatjes hebben. En vandaar dat ik er dus maar liefst vier nodig had voor 1 avondmaaltijd en heel vaak zullen we dus geen knolselderij uit eigen moestuin eten deze winter. Maar volgend jaar ga ik het zeker opnieuw proberen, al was het maar voor deze pasta maaltijd want die was toch verrassend lekker!


Ingrediënten voor 4 personen:

350 gr grote pasta

650 gr knolselderij (na het verwijderen van de stengel en de schil)

1 ui

80 gr gerookte rauwe ham

40 gr boter

350 ml melk

1 el Italiaanse kruiden

30 gr Parmezaanse kaas plus wat extra voor het serveren


Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snij de knolselderij in kleine stukjes en kook deze 10 minuten in een laagje water.

3. Snipper ondertussen de ui en snij de ham in kleine stukjes.

4. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet, voeg vervolgens de ham toe en bak deze 2 minuten.

5. Voeg de knolselderij (deze wel even afgieten) toe, zet het vuur op de laagste stand en stamp het geheel met een stamppot stamper grof.

6. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas en de kruiden toe en beetje bij beetje de melk tot de saus de gewenste dikte heeft.

7. Serveer de pasta met de saus en rasp nog een beetje Parmezaanse kaas boven het bord.

bottom of page