top of page
  • elisavanleeuwen

Pangasius filet in tandoori saus met sperziebonen en noodles.

Wie kent de kip tandoori gerechten niet? In mijn studententijd kocht ook ik deze kant en klare pakketten. Snel klaar, altijd prima. Maar de wijsheid komt met de jaren en ik kwam erachter hoeveel rommel er vaak ook in die kant en klare pakketten zit. En de smaak begon toch wel te vervelen want die is namelijk altijd exact hetzelfde. En zodoende kwam ik erachter dat het helemaal niet moeilijk is om zelf deze saus te maken! Maar naast zelf de saus maken, ging vlees en kip mij ook steeds meer tegen te staan dus die verving ik door vis.

Onze kinderen zijn erg gek op noodles, al vanaf een paar maanden oud lieten we ze zelf eten, met hun handen. Rijst is dan nog heel lastig maar noodles zijn prima te doen. En het levert geweldige foto's op trouwens! Een nadeel van noodles vond ik altijd dat ze niet volkoren waren want wij eten zilvervliesrijst, volkoren brood, volkoren pasta en ga zo maar door. Maar de noodles die waren altijd van tarwemeel. Tot nu want conimex heeft volkoren noodles! En die waren echt heel prima, je moet er alleen even rekening mee houden dat je minder klaar maakt want van deze volkoren variant zit je veel voller! Hier zijn we dus om!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui

2 tenen knoflook

1,5 tl gemalen koriander

1 tl kurkuma

1 tl gemalen komijnpoeder

1 tl garam masala

1 tl paprikapoeder

1/2 tl kaneel

500 gr tomaten

400 gr kokosmelk

1 groentebouillonblokje

600 gr sperziebonen

400 gr volkoren woknoodles

500 gr pangasiusfilet

eventueel geraspte kokos ter garnering


Bereidingswijze:

1. Pel de ui en de knoflook en snij deze fijn. Snij ook de tomaten in stukjes.

2. Fruit in een hapjespan de knoflook en de ui in 2 eetlepels olijfolie tot deze glazig zien.

3. Voeg dan de kruiden (gemalen koriander, kurkuma, komijnpoeder, garam masala, paprikapoeder en kaneel) toe en bak dit 2 minuten mee.

4. Voeg daarna de tomatenstukjes, de kokosmelk en het bouillonblokje toe en laat het geheel 20 minuten rustig koken. Je kunt vervolgens kiezen om de saus zo te laten of deze te pureren.

5. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook deze in 7 min. beetgaar.

6. Snij de pangasiusfilet in stukjes en voeg deze toe aan de tandoori saus. En laat deze een paar minuten koken zodat de filet gaar wordt.

7. Bereid 0ok de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8. Serveer de noodles met de sperziebonen en de pangasiusfilet in de tandoori saus met geraspte kokos. Eet smakelijk!


Overigens is het prima mogelijk om stap 1 tm 4 al eerder te doen en de saus in te vriezen. Voor sommigen is de hoeveelheid saus aan de ruime kant, ik vries meestal een deel in zodat we meerdere avonden van de saus kunnen eten.


bottom of page