top of page
  • elisavanleeuwen

Minestrone soep met courgette chutney.

Vorig jaar tijdens mijn eerste moestuinseizoen was ik behoorlijk zoekende naar hoe ik al dat eten moest gaan verwerken. Ik kreeg een tip om ook chutneys te maken en zodoende maakte ik courgette-tomatenchutney, zie hier voor het recept. En nu de vriezer leger word, en het aantal geweckte potten slinkt, werd het tijd om eens te bedenken wat ik allemaal met al die potten chutney wilde gaan doen. Ik maakte er deze stoofschotel van, een heel bijzonder gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui

2 tenen knoflook

1 prei

70 gr tomatenpuree

1 groentebouillonblokje

1 el Italiaanse kruiden

300 gr courgette tomaten chutney

250 gr borlotti bonen

100 gr pasta


Bereidingswijze:

1. Snipper de ui en snij de knoflooktenen fijn. Was de prei en snij deze ook in dunne ringetjes. Spoel de borlotti bonen af onder de kraan.

2. Bak de ui, de knoflook en de prei in een koekenpan in 2 el olijfolie tot deze glazig zien. Voeg dan tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken.

3. Voeg dan 1 liter water, het groentebouillonblokje, de Italiaanse kruiden, de chutney, de bonen en de pasta toe en laat de soep rustig koken. De kooktijd is afhankelijk van welke pasta je gebruikt, gemiddeld zal dit 15 minuten duren, proef af en toe of de pasta klaar is.

4. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer met een turks brood of stokbrood en bijvoorbeeld tapenade.


bottom of page