top of page
  • elisavanleeuwen

Herfstcake met pruim en kaneel.

Bijgewerkt op: 16 nov. 2020


Ondanks dat pruimen toch vooral aan het einde van de zomer in augustus en september geplukt kunnen worden, associeer ik ze met de herfst. In deze cake combineer ik ze dan ook met kaneel, wat echt lekker smaakt. Deze cake kun je makkelijk opschalen en in een grotere vorm doen en zodoende kan je de hele buurt trakteren op een stukje cake want als de pruimen eenmaal geplukt kunnen worden van de pruimenboom, dan heb je meestal veel te veel. In de cake die ik maakte, gebruikte ik 4 pruimen en sneed de taart in 8 stukjes. De cake is warm het allerlekkerste, wat niet wil zeggen dat hij koud niet te pruimen is hoor, hihi.


Ingrediënten:

100 gr suiker

115 gr boter

140 gr patentbloem

1 tl bakpoeder

snufje zout

2 eieren

4 pruimen

1 el suiker

1 tl kaneelpoeder


Benodigdheden: een brownievorm, bekleed met bakpapier.


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de boter en de suiker in een beslagkom en mix tot deze romig en 1 geheel zijn. Voeg vervolgens de patentbloem, het bakpoeder en het snufje zout toe en meng dit goed door.

3. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en voeg pas de volgende ei toe als de vorige is opgenomen.

4. Vervolgens vul je de brownievorm. Omdat het beslag vrij stug in, kun je het aandrukken en egaliseren met een lepel die je even onder de kraan houdt zodat hij niet zo plakt aan je beslag.

5. Halveer de pruimen en leg ze met de snijkant naar boven in het deeg. Meng vervolgens 1 el suiker met 1 tl kaneelpoeder en strooi dit over de cake.

6. Bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar. Dit laatste kun je controleren door met een satéprikker in de cake te prikken, komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.bottom of page