top of page
  • elisavanleeuwen

Hartige taart met zalm en doperwten.

De doperwten waren samen met de peulen de eerste groentes die ik oogstte uit de moestuin in mijn eerste moestuinjaar. Ik had natuurlijk ongeveer alles fout gedaan wat ik fout kon doen maar ik had toch zeker een klein bakje doperwten bij elkaar. Oftewel, als ik het kon... Over een paar maanden ga ik opnieuw proberen dopertwen te kweken, kijken of het dan beter gaat! Gek genoeg want doperwten, ik heb er toch een haat-liefde verhouding mee. Om ze allemaal 1 voor 1 aan je vork te prikken, dat is toch een kwelling als je honger hebt! Daarom verwerk ik ze liever ergens in, dat eet een stuk makkelijker! En dan eet ik ze wel graag want ik hou enorm van die smaak.


In dit recept voor hartige taart combineerde ik de doperwten met zalm. Ik doe zalm altijd rauw in de hartige taart, zou je hem eerst bakken, dan word de zalm erg droog. En net als bij de andere hartige taart recepten op de site, gebruik ik altijd een rol bladerdeeg, deze kun je bij de meeste winkels in de koeling vinden. Ik vind ze erg makkelijk omdat je ze uitrolt en zo in de bakvorm stopt. Natuurlijk kan je ook de kleine plakjes uit de diepvries gebruiken, je bent dan iets langer bezig met de vorm te bekleden.

Ingrediënten:

1 rol bladerdeeg van 270 gram

250 gr zalmfilet

1 ui

250 gr doperwten

250 gr ricotta

3 eieren

2 el dille


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snipper de ui fijn en bak de ui in een koekenpan in 1 el olijfolie tot deze glazig ziet. Laat de ui dan afkoelen tot kamertemperatuur.

3. Snij de zalmfilet in kleine stukjes.

4. Bekleed de bakvorm met de rol bladerdeeg. Verdeel vervolgens de ui, de zalm en de doperwten over het bladerdeeg.

5. Klop de eieren met de ricotta los met de dille en verdeel dit over de taart.

6. Bak de taart 40 minuten in de oven mooi bruin.


bottom of page