top of page
  • elisavanleeuwen

Hartige taart met snijbonen, vegetarisch gehakt en tomaat.

Snijbonen, ik weet nog steeds niet wat ik ermee moet. Los vinden we ze echt niet lekker en laat ik nou een flinke lading hebben geoogst en ingevroren afgelopen zomer. En daarom probeer ik ze maar in van alles te verwerken. En eerlijk, dat is niet altijd een succes, maar gelukkig een aantal keer al wel, zoals je hier kan zien. En vandaag deel ik weer een succes verhaal want deze hartige taart was zo verrassend goed!


In dit recept voor hartige taart gebruikte ik groente taartdeeg met spinazie van Koopmans. Ik had deze nog nooit eerder geprobeerd maar het ging echt supermakkelijk. In een pakje zitten 10 plakjes en ik heb voor mijn vorm 5 plakjes nodig, wel zo handig. En de groene kleur paste bij dit gerecht heel erg goed. Groente verstoppen ben ik niet zo'n voorstander van maar het deeg op een natuurlijke manier een groen kleurtje geven, daar hou ik dan wel van. Zoals ik zelf al eens deed bij de draken pannenkoeken.

Ingrediënten:

1 ui

2 tenen knoflook

70 gr tomatenpuree

2 tl paprikapoeder

2 tl kerriepoeder

3 tomaten

200 gr vegetarische rulgehakt

2 el oregano

350 gr snijbonen

5 plakjes bladerdeeg (ik gebruikte Koopmans Groente Taartdeeg met spinazie)

3 eieren

150 gr crème fraiche

50 gr gerapste kaas


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng 1 pan met 1 liter water aan de kook.

2. Haal de bevroren deegplakjes van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes 5-10 minuten ontdooien. Bekleed de ingevette quichevorm (of springvorm) met de deegplakjes.

3. Snij 2 tomaten in kleine stukjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflooktenen.

4. Snij de snijbonen in hele dunne plakjes en doe ze in de pan met kokend water. Kook de snijbonen 3 minuten, giet de snijbonen af en laat ze afkoelen onder stromend water.

5. Bak de ui en de knoflook in een koekenpan in 1 el olijfolie tot deze glazig zien. Voeg dan de tomatenpuree, de paprikapoeder en de kerriepoeder toe en bak deze 2 minuten mee.

6. Voeg vervolgens de tomatenstukjes en het vegetarisch rulgehakt toe. En bak ook deze 2 minuten mee.

7. Haal de pan van het vuur en voeg vervolgens de snijbonen en de oregano toe.

8. Klop de eieren en de creme fraiche door elkaar en voeg deze toe aan het tomaat-gehakt-snijbonen mengsel.

9. Verdeel vervolgens het tomaat-gehakt-snijbonen mengsel over het bladerdeeg.

10. Snij de laatste tomaat in plakjes en verdeel deze samen met de geraspte kaas over de taart.

11. Bak de taart 40 minuten in de oven mooi bruin. Eet smakelijk!


bottom of page