top of page
  • elisavanleeuwen

Hartige taart met rode bietjes en zalm.

Op dit moment zijn wij bezig met het bestellen en plaatsen van een stevig huisje op de moestuin. Zodat we een kopje thee of koffie kunnen zetten, zodat we kunnen schuilen voor de regen (het blijft toch Nederland) maar ook zodat we iets vaker op de moestuin kunnen zijn en daar ook meer kunnen eten. Maar ik zal daar geen uitgebreide keuken hebben dus hoe ideaal is dan een maaltijd die ik thuis kan voorbereiden. En daarom ben ik al een tijdje aan het experimenteren met hartige taarten, wat resulteerde in diverse recepten voor hartige taart, zie hier.


Hartige taart is namelijk ideaal, je kunt er prima restjes groente in verwerken, je kan ze zowel warm als koud eten en ze zijn ideaal van tevoren klaar te maken. Over ruim anderhalve week is het Pasen, wat is er dan idealer dan dat je op zaterdag deze hartige taart al maakt zodat je niet de keuken in hoeft na het paaseieren zoeken maar meteen deze hartige taart op tafel kunt zetten voor een heerlijke brunch?


Dit keer vulde ik de hartige taart met rode bietjes, ik ben daar gek op en het combineert echt heel lekker met zalm. Rode bietjes heb ik vorig jaar op verschillende plekken in de moestuin gezet en ze deden het heel goed. Helaas is mijn man en zijn ook mijn kinderen niet zo dol op rode bietjes. Ik verwerk ze daarom niet alleen in het avondeten vanwege de lading commentaar maar vooral veel in koekjes en taartjes, zoals brownies en cupcakes. Ik hoop door wat gevarieerder te koken en te bakken met rode bietjes het volk hier in huis wat meer te enthousiasmeren, wie niet waagt, wie niet wint!

Ingrediënten:

5 plakjes bladerdeeg

300 gr gekookte rode bietjes

250 gr zalm

250 ml room

3 eieren

2 el dille


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Bekleed de bakvorm met de plakjes bladerdeeg (afhankelijk van de bakvorm moet je deze wel of niet van tevoren even invetten of bekleden met bakpapier).

3. Snij zowel de zalm als de rode bietjes in kleine stukjes en verdeel deze over het bladerdeeg.

4. Klop de eieren met de room los met de dille, met peper en met zout en verdeel dit over de taart.

5. Bak de taart 40 minuten in de oven mooi bruin.


bottom of page