top of page
  • elisavanleeuwen

Goed gevulde bulgursalade met edamame bonen.

Ik hou van rijkgevulde salades. Soms is de basis een sla soort, maar in deze maaltijdsalade is dat bulgur. Ik vind bulgur zo prettig om mee te werken omdat het zo klaar is. Ik gebruik het in zijn simpelste vorm bij tajine gerechten maar ook vaak om een maaltijdsalade te maken. Je kan eindeloos variëren met de vulling van de salade. Ik gebruik graag rozijnen, abrikozen en cranberries om de salade zoet te laten lijken. Daarnaast vulde ik hem aan met komkommen, tomaat, puntpaprika en olijven voor de nodige groente. En tot slot voegde ik edamame bonen toe, die zijn zo lekker! Ik kocht zelf een zak van Hak omdat ik deze bonen makkelijk kon toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gr bulgur

150 gr gedroogde abrikozen

75 gr blauwe rozijnen

75 gr blanke rozijnen

75 gr gedroogde cranberries

2 el couscous kruiden*

120 gr zwarte olijven

3 tomaten

1 rode puntpaprika

1 komkommer

200 gr witte kaas

150 gr edamame bonen


Bereidingswijze:

1 Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Knip vervolgens met een schaar de abrikozen in grove stukken. Doe de abrikozen samen met de cranberries en de twee soorten rozijnen in een grote schaal. Zodra de bulgur klaar is, giet deze dan af en meng door het fruit. Door de warmte van de bulgur worden de gedroogde fruit namelijk zachter.

3. Meng de couscous kruiden door de bulgur.

4. Halveer vervolgens de zwarte olijven en snij de tomaten, de puntpaprika en de komkommer in kleine stukjes. Snij ook de witte kaas in stukjes en laat de edamame bonen uitlekken.

5. Meng dan alle gesneden ingrediënten door de bulgur. Zet de bulgur salade een uurtje in de koelkast voor het beste resultaat.


* ik gebruik een kruiden melange die ik in Frankrijk kocht, maar ook in Nederlandse supermarkten heb je voldoende aanbod van couscous kruiden, zoals deze.


bottom of page