top of page
  • elisavanleeuwen

Gevulde eieren.

Pasen is een vrolijk feest, eieren zoeken, lekker brunchen. Ook dit jaar zal Pasen een beetje anders zijn door corona. Geen grote tafel om met de hele familie het paasfeest te vieren. Desalniettemin maakt iedereen er op zijn manier toch het beste van. Het recept dat ik vandaag deel, kun je heel makkelijk opschalen en is dus erg geschikt voor grote groepen maar ook voor kleine groepen. En dus ideaal om dit jaar te maken en dan volgend paasfeest te herhalen voor een grote groep.


Afgelopen moestuinseizoen heb ik de rode bietjes die we in het voorjaar en zomer niet nodig hadden, geweckt. Het vocht dat er in de potten zit, kun je voor van alles gebruiken. Dit keer gebruikte ik het vocht om de eieren paars te kleuren. Leuke variatie op de traditionele gevulde eieren!

Ingrediënten:

5 eieren

3 el mayonaise

1 tl kerriepoeder

1 tl gerookte paprikapoeder

sap van een halve limoen


Bereidingswijze:

1. Kook de eieren in 10 minuten hard, laat de eieren schrikken en pel de eieren.

2. Snij de eieren doormidden en haal de eidooiers uit de eieren en hou deze apart.

3. Leg de eieren in het vocht van de rode bietjes. Ik leg ze er tien minuten in, draai de eieren en laat ze dan nog tien minuten liggen.

4. Prak de eidooiers met de mayonaise, kerriepoeder, paprikapoeder en de limoensap. En breng dit op smaak met peper en zout.

5. Spuit het mayonaise mengsel in de eieren. En serveer de eieren op een bedje van sla en tomaat.

bottom of page