top of page
  • elisavanleeuwen

Garnalen in honing sinaasappel saus met kokosrijst en sperziebonen.

Bijgewerkt op: 23 dec. 2020

Langzaam begint de herfst te komen, de moestuin begint langzaam aan leger te worden en zo af en toe kan ik al even spieken in de vriezer wat ik nog op moet maken van afgelopen juli en augustus. In die twee zomermaanden was de hoeveelheid groente echt niet bij te houden en dus heb ik kilo's groente gebalanceerd en ingevroren. Zo ook sperziebonen. Ik maakte er kokosrijst bij en deze heerlijke garnalen.


Ingrediënten voor 4 personen:

2 cm gember, geschild en geraspt

1 teen knoflook, geraspt

600 gr sperziebonen

4 el sojasaus

1 el honing

150 ml sinaasappelsap

1 el sesamolie

1 tl chilipeper

250 gr witte rijst

400 ml kokosmelk


Bereidingswijze:

1. Maak de marinade voor de garnalen van de sojasaus, honing, gember, knoflook, sesamolie, sinaasappelsap en de chilipeper. Laat de garnalen 2 uur marineren in de marinade.

2. Dop de sperziebonen, doe ze in een pan met water zodat de boontjes net onder water staan en breng ze aan de kook. Of als je zoals ik, gebalanceerd boontjes uit de vriezer gebruikt, breng dan een pan water aan de kook en doe daarna pas de boontjes direct vanuit de vriezer in de pan en breng opnieuw het water aan de kook. Hoelang de boontjes moeten koken ligt eraan hoe je ze het lekkerste vind, gewoon af en toe tussendoor proeven.

3. Doe de rijst in een vergiet en spoel even af onder de koude kraan. Doe de rijst vervolgens in de pan met 400 ml kokosmelk en 500 ml water. Breng dit aan de kook. Roer geregeld zodat het niet aanbakt. Als al het vocht is opgenomen door de rijst, zet je het vuur uit en laat je het nog even nastomen in de pan.

4. Laat een hapjespan heet worden en doe daar dan de garnalen plus marinade in. Even laten koken tot de garnalen gaar zijn en de marinade iets ingekookt is.

5. Serveer de kokosrijst met de boontjes en de garnalen en schenk de ingekookte marinade over de kokosrijst.


Eet smakelijk!
bottom of page