top of page
  • elisavanleeuwen

Elisa probeert: omgekeerde appeltaart van Koopmans.

Bijgewerkt op: 16 nov. 2020Deze week probeerde ik een nieuw product van Koopmans, namelijk de omgekeerde appeltaart. In Frankrijk noemen ze dit een tarte tartin, maar Koopmans noemt het een omgekeerde appeltaart. Wat is er dan omgekeerd aan, je doet namelijk niet eerst je beslag in de vorm en dan de appels maar inderdaad, je begint met de appels (of eigenlijk de karamelsaus met daarop de appels) en dan het beslag.

Nu de herfst echt aan het beginnen is, is het tijd voor appels. De appelbomen op de moestuin hangen vol heerlijke appels die geoogst kunnen worden en naast de traditionele appeltaart en appelmoes, is een tarte tartin een leuke afwisseling. En met het product van Koopmans word het nu wel heel makkelijk.

Anderhalf uur voor we gingen avondeten begonnen mijn zoon en ik. Ik ging de karamelsaus maken, hij de appels schillen. De karamelsaus was een kwestie van boter in een pannetje smelten, en dan de schenkstroop, het water en de karamelsausmix toevoegen. Die saus doe je dan in de met bakpapier beklede vorm en daar leg je vervolgens de appels in. Nu stond er op het pak 700 gram appels, wij gebruikte echter maar 600 gram. Vervolgens moet je boter mixen, en daar water en de taartmix door heen mengen. Dit deeg doe je bovenop de appels, beetje aandrukken en in de oven maar. Na 45 minuten uit de oven halen en een half uur laten afkoelen. In die 45 minuten kan je mooi koken en in dat half uur afkoelen mooi eten en dan kan je meteen door aan je dessert.

Wat wij vonden van de taart: een beetje erg zoet maar ik geloof niet dat de kinderen daar moeite mee hadden. De restjes hebben ze een dag later meegenomen als 10-uurtje op school, kan mn zoon pronken met zijn eigen gemaakte taart. Want al mag de taart superzoet zijn, een kind kan dit met gemak zelf maken. Het was echt niet ingewikkeld, het recept klopte volledig. Al met al een lekkere makkelijke afwisseling!bottom of page