top of page
  • elisavanleeuwen

Elisa probeert : Euroma Zwolsche Stoof.

Bijgewerkt op: 16 jan. 2021

De herfst is officieel begonnen! En dus kan de winterpeen en de prei uit de moestuin gebuikt worden voor een heerlijk herfststoof. Hiervoor gebruikte ik Euroma Zwolsche Stoof kruiden. Ik gebruik de specerijenmelanges van Euroma geregeld, ze zijn namelijk zoutvrij en met een beetje fantasie kun je ze in verschillende gerechten gebruiken waardoor je niet elke keer hetzelfde zit te eten. Deze stoofschotel heb ik echter al vaker gemaakt, zo lekker! Ik serveerde hem met frietjes, zowel gewone als zoete aardappelfrietjes, een simpele salade, olijven en aioli. Maar aardappelpuree en sperziebonen zou net zo prima kunnen, net wat je voorkeur is.


Ingrediënten voor vier personen:

2 grote uien, gesnipperd

1 grote stevige prei, in reepjes snijden

600 gr winterpeen, in kleine blokjes snijden

700 gr rundersukade of ander stoofvlees, in stukken gesneden

250 ml rode wijn

4 el balsamico azijn

3 el Euroma Zwolsche Stoof specerijenmelange

1 runderbouillonblokje


Bereidingswijze:

1. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie en 2 el vloeibare boter. Bak het vlees rondom bruin. Haal dan het vlees uit de pan en zet even apart.

2. Bak de groente in het achtergebleven vet.

3. Voeg de wijn toe, het vlees, de Euroma Zwolsche Stoof specerijenmelange, de balsamico azijn en het runderbouillonblokje toe. Voeg vervolgens warm water uit de waterkoker toe totdat het vlees net onder water staat en laat het vlees drie uur sudderen.


Eet smakelijk!bottom of page