top of page
  • elisavanleeuwen

Een feestje als avondeten: pompoen pannenkoeken

Bijgewerkt op: 23 jan. 2021

De eerste pompoen die ik uit de moestuin oogstte, was maar liefst 13 kilo. En omdat ik niet zo bekend was met koken met pompoen, probeerde ik die week heel veel verschillende recepten uit om te kijken wat je nou allemaal kan met pompoen. Heerlijk maar voor de kinderen soms ook wel lastig, "wat eten we nou weer?". Gelukkig zijn onze oudste twee kinderen goede eters maar om toch iedereen enthousiast te houden voor de pompoenen, bedacht ik dat pompoen pannenkoeken wel eens een slimme zet kon zijn. En dat was het! Door de kaneel in het recept worden de pannenkoeken ook voor volwassenen erg lekker.

Ingrediënten voor 4 pannenkoeken:

70 gr pompoen

1 ei

50 gr volkoren tarwemeel

50 gr patentbloem

150 ml melk

2 tl kaneelpoeder


Bereidingswijze:

Snij de pompoen in kleine stukjes en kook in een klein laagje water tot de pompoen zacht gekookt is. Pureer vervolgens de pompoen, laat het afkoelen tot kamertemperatuur en meng dan met de andere ingrediënten. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten.

Verhit vervolgens een klein beetje boter in een koekenpan en schep er een kwart van het beslag in. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.


Overigens maakte ik er ook een paar spekpannenkoeken van, dit smaakte ook heerlijk. De pannenkoeken zijn heerlijk met stroop, jam, chocoladepasta, (poeder)suiker of honing!

bottom of page