top of page
  • elisavanleeuwen

Curry met bloemkool en aardappel.

Mijn allereerste zelfgekweekte bloemkool! Dat is toch wel even een dingetje want het ging niet heel makkelijk met de kolen. Als beginneling wist ik dus niet dat je over de kolen een net moet doen om de kolen te beschermen tegen koolwitjes. Dit zijn witte vlinders en nu zijn die vlinders het probleem niet maar wel de eitjes die ze leggen. Want uit die eitjes komen rupsen en die eten koolbladeren! En dus moest alles eruit, grond rupsvrij gemaakt en poging 2 gedaan. En ik maar wachten, en wachten want die plantjes van poging 2, die groeiden nauwelijks. Maar geduld is een schone zaak en zo heb ik in november toch maar mooi mijn eerste bloemkool! Bedenken wat ik ermee ging maken, was een tweede want eigenlijk eten wij nooit bloemkool. Curry eten wij wel vaak dus probeerde ik dit recept uit en het was zo lekker want de typische bloemkool smaak verdwijnt dus door de curry!


Ingrediënten voor 4 personen:

2 el currypasta

1 bloemkool

500 gr vastkokende aardappelen

4 tomaten

1/2 bouillonblokje

4 eieren

4 pitabroodjes


Bereidingswijze:

1. Snij de bloemkool in kleine roosjes, de tomaten in stukjes en de aardappelen in blokjes.

2. Fruit de currypasta in 1 el olijfolie in een grote hapjespan.

3. Voeg de bloemkool, de aardappels en de tomaten toe en bak deze 2 minuten mee.

4. Voeg 350 ml kokend water toe en het bouillonblokje en laat het geheel 15 tot 20 minuten sudderen tot de bloemkool en de aardappels gaar zijn.

5. Kook intussen de eieren hard en warm de pitabroodjes op aan de hand van de aanwijzingen op het pak.

6. Serveer de curry met de eieren en de pitabroodjes. Is de curry te pittig geworden, serveer er dan een beetje Griekse yoghurt bij.

bottom of page