top of page
  • elisavanleeuwen

Cannelloni gevuld met spinazie en pompoen.

Pompoen en spinazie combineren heel goed, zoals ik eerder ze al eens combineerde in hartige muffins. Voor dit recept moet je eerst de pompoen kort koken en daarna pureren met ricotta en spinazie tot een romige vulling voor de cannelloni rolletjes. Cannelloni klaarmaken lijkt een stuk meer werk maar als je de vulling in een spuitzak doet (of bij gebrek aan een echte spuitzak, voldoet een stevig diepvrieszakje ook waar je een hoekje vanaf knipt), dan zijn de rolletjes zo gevuld. Een andere tip is om dit recept gewoon te verdubbelen, dan maak je vrij simpel in 1 keer twee ovenschotels zodat je de dag erna enkel de oven hoeft aan te zetten voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gr pompoen

200 gr spinazie

500 gr tomaten

1 grote ui

2 tenen knoflook

250 gr ricotta

250 gr cannelloni

70 gr tomatenpuree

2 el Italiaanse kruiden

20 gr boter

20 gr bloem

300 ml melk

75 gr geraspte kaas


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Schil de pompoen en snij de pompoen in stukjes.

3. Snij de ui en de knoflook fijn en snij de tomaten in stukjes. Fruit in een hapjespan de ui en de knoflook tot deze glazig ziet. Voeg de tomatenpuree toe en fruit deze 2 minuten mee. Daarna voeg je de tomatenstukjes toe en laat dit 10 minuten pruttelen. Voeg tot slot de Italiaanse kruiden toe. Je kunt er daarna voor kiezen om de saus glad te pureren. Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

4. Doe de pompoenstukjes in een pan en voeg water toe, dat de stukjes net onder water staan. Kook de pompoenstukjes 5 minuten. Giet de stukjes af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

5. Pureer de pompoenstukjes met de ricotta en spinazie kort zodat het wel fijn is maar nog wel iets van structuur heeft. Vul de cannelloni pijpjes met dit mengsel door middel van een spuitzak met een grote opening en leg de gevulde pijpjes in de ovenschaal op de tomatensaus.

6. Maak vervolgens de bechamel saus door in een steelpannetje de boter te smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en laat op laag vuur 3 minuten de bloem garen. Voeg dan al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Aan het einde voeg je 50 gr geraspte kaas toe. Laat op laag vuur al roerend 2 minuten zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de bechamel saus over de cannelloni pijpjes.

7. Verdeel de laatste 25 gr geraspte kaas over de ovenschotel en bak de cannelloni in ongeveer 35 min gaar.


bottom of page