top of page
  • elisavanleeuwen

Basis voor courgettesoep maken om in te vriezen.

Bijgewerkt op: 26 nov. 2020

Mijn eerste jaar in de moestuin, was het jaar van de courgettes, ik had namelijk de beginnersfout gemaakt om drie courgette planten in de tuin te zetten. En die planten geven veel, heel veel courgettes! Soms als we vergaten te kijken of op vakantie waren, waren de courgettes gigantisch. Die grote hebben minder smaak en heel veel pitten binnenin. Ideaal om uit te hollen en de buitenkant te gebruiken voor courgettesoep. Maar wat als je vriezer bijna vol zit? Dan maak je gewoon een basis voor de soep die weinig ruimte inneemt en maak je de soep op een later moment af.


Stap 1: de basis voor courgettesoep maken en invriezen.

Neem ongeveer 750 gram courgettes en kook die in 50 ml water. Je ziet vanzelf als de courgettes gaar zijn ze worden dan wat glaziger. Als dit het geval is, pureer dan de courgettes en het water. Dit kan in de vriezer, ik doe dit het liefst in een ziplock zakje, dan nemen ze weinig ruimte in.


Stap 2: de courgettesoep afmaken.

Neem de basis voor courgettesoep uit de vriezer en laat dit ontdooien. Mocht je in tijdnood zitten, dan kan het ook bevroren hoor! Fruit in een soeppan in een beetje olie 2 uien en 2 teentjes knoflook. Voeg dan de gepureerde courgette toe en 1 liter groentebouillon. Laat dit een tijdje koken. Schenk de soep in een kom, voeg een dotje creme fraiche toe en eventueel gerookte zalm snippers.

bottom of page