top of page
  • elisavanleeuwen

Bananencake met kokos.

Elke week koop ik een aantal bananen voor de kinderen om mee naar school te nemen. Maar soms heb ik van die weken dat er veel cupcakes of andere lekkernijen uit de keuken komen en omdat die ook op moeten, gaan die dan vaak mee in de bakjes in plaats van de bananen. En dan heb ik dus bananen over en die krijgen langzaam steeds meer bruine plekjes en dan willen de kinderen deze bananen niet meer. Mooi, want dan heb ik tenminste bananen voor in de bananencake! Door twee bananen door het beslag te doen en één te gebruiken om in het midden van de cake een bananenlaagje te maken, krijg je een heerlijk resultaat.

Ingrediënten:

3 bananen

100 gr donkerbruine basterdsuiker

30 gr witte basterdsuiker

75 gr margarine

3 eieren

250 gr zelfrijzend bakmeel

1 tl kaneel

4 el kokosrasp


Bereidingswijze:

1. Warm de oven voor op 190 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.

2. Mix de margarine en de beide soorten basterdsuiker door elkaar.

3. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe.

4. Mix vervolgens het zelfrijzende bakmeel, de kokosrasp en de kaneel door het beslag.

5. Pureer twee bananen met een vork en meng dit door het beslag.

6. Vul de brownievorm met de helft van het beslag. Snij dan de laatste banaan in plakjes en leg die op het beslag. Verdeel dan de rest van het beslag over de plakjes banaan.

7. Bak de cake in 40 minuten goudbruin en gaar. Dit laatste kun je controleren door met een satéprikker in de cake te prikken, komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. De cake is zowel warm als koud erg lekker.


bottom of page