top of page
  • elisavanleeuwen

Appelmoes van appels.

Appelmoes, waar is het niet lekker bij, bij de patatjes, bij stamppot, als tussendoortje en als toetje. Ik hou zelf enorm van appelmoes, zowel warm als k0ud. En het liefste maak ik de appelmoes helemaal zelf en dat is ook heel erg makkelijk. Je hebt er namelijk maar 1 ingrediënt voor nodig: appels! Dus toen ik van de week in de supermarkt was en verspil-me-nietjes zag liggen, nam ik die natuurlijk mee naar huis. Mijn peuter wilde maar dolgraag helpen, zij geeft mij een appel, ik schil en snij deze en zij doet de stukjes in de pan terwijl ik de volgende appel schil en snij. Een super systeem waardoor zij heel goed weet waar appelmoes van gemaakt hoort te worden, appel! Overigens maak ik altijd een flinke hoeveelheid en doe de appelmoes dan in kleine porties in de vriezer, zo heb ik altijd een voorraadje.

Bereidingswijze:

1 Schil en snij de appels in stukjes.

2. Doe de appelstukjes in de pan, ik voegde aan 3 kilo appels 100 ml water toe.

3. Zet de pan op het vuur en laat zo lang zachtjes koken als je zelf het liefste wilt. De stukjes appel worden namelijk eerst appelcompote en daarna pas appelmoes. Dus hou je van stukjes appel in je appelmoes, laat het dan korten koken.

bottom of page