top of page
  • elisavanleeuwen

Appelcake met amandelspijs en stevige taartbodem.

Wie kent t niet, er word je een stukje aangeboden van een lekkere cake. Je hebt geen bordje dus neem je de cake aan en ja hoor, binnen no time valt de cake uit elkaar. Nou, daarvoor is een oplossing, namelijk een stevige taartbodem! Ik maak namelijk graag een taart die makkelijk op te delen is en je uit het handje kan eten. Daarnaast voegde ik amandelspijs toe aan deze appelcake, dit geeft de cake een verrassende smaak.

Ingrediënten:

160 gr patentbloem

150 gr zelfrijzend bakmeel

120 gr koude boter

150 gr boter op kamertemperatuur

80 gr witte basterdsuiker

150 gr suiker

snufje zout

4 eieren

90 gr amandelspijs

4 kleine appels


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.

2. Kneed met je handen de patentbloem, de koude boter, de witte basterdsuiker, een snufje zout en 1 ei. Bedek met dit deeg de bodem van de vorm, je kunt hiervoor een beker met platte bodem gebruiken. Door de beker een beetje nat te maken, blijft het deeg niet aan de beker plakken. Zet de brownievorm in de koelkast terwijl je de rest van de cake bereidt.

3. Mix de boter op kamertemperatuur met de suiker. Voeg vervolgens de 3 eieren één voor één toe en meng tot slot ook een snufje zout en het zelfrijzende bakmeel toe.

4. Prak de amandelspijs fijn (eventueel met een eetlepel water) en meng dit door het cakebeslag.

5. Snij 2 appels in hele kleine stukjes en meng ook dit door het cakebeslag. Verdeel dan het cakebeslag over de taartbodem.

6. Schil de laatste 2 appels en snij ze in schijfjes. Verdeel deze schijfjes over het cakebeslag.

7. Bak de taart in 60 minuten goudbruin en gaar. Dit laatste kun je controleren door met een satéprikker in de taart te prikken, komt de prikker er schoon uit, dan is de taart klaar. De taart is zowel warm als koud erg lekker.


bottom of page