top of page
  • elisavanleeuwen

Aardbeien cheesecake crumble.

Oke, ik hou dus niet van cheesecake, maar sinds ik heb ontdekt dat je prima twee taarten samen kan combineren, blijk ik cheesecake wel lekker te vinden. Je moet er gewoon iets bij doen! Zo maakte ik eerder al eens worteltaart cheesecake en een brownie cheesecake met pompoen. Bij de variant van vandaag combineerde ik een aardbeien crumble (engels voor kruimeldeeg maar crumble klinkt zoveel leuker) met een cheesecake. Ik sneed er vierkante stukjes van, ik vind dat ideaal om ze ergens mee naar toe te kunnen nemen.

Ingedrienten:

250 gr patentbloem

100 gr donkerbruine basterdsuiker

150 gr ongezouten roomboter (koud)

200 gr roomkaas

75 gr kristalsuiker

1 tl vanille extract

1 eidooier

250 gr diepvriesaardbeien


Bereidingswijze:

1. Warm de oven voor op 175 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.

2. Meng de bloem en de donkerbruine basterdsuiker. Snij de roomboter in kleine blokjes en meng deze met de hand door het bloem en suiker mengsel tot een korrelig deeg. Zorg dat er geen klontjes boter meer zijn.

3. Neem de helft van het deeg en bekleed hiermee de bodem van de brownievorm. Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat de bodem afkoelen.

4. Maak het cheesecake beslag door de roomkaas te mengen met 50 gr kristalsuiker, de eidooier en de vanille extract. Giet het cheesecake beslag over de bodem.

5. Snij de bevroren aardbeien in grove stukjes en meng ze met 25 gr kristalsuiker. Verdeel de aardbeien over de cheesecake laag.

6. Verkruimel het overgebleven deeg over de taart en bak de oven 45 minuten.

7. Laat de taart vervolgens helemaal afkoelen en zet deze vervolgens in de koelkast voor minimaal 2 uur. Snij dan de taart in stukjes en smikkelen maar!


bottom of page